Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Over onze school

 

RK Lycea

Onze school bestond in 2018 100 jaar. Op 8 september 1918 openden de RK Bossche Lycea in Den Bosch hun poorten: het Sint Janslyceum (jongens) en het Marialyceum (meisjes) in de Hinthamerstraat. De lycea werden opgericht door Ons Middelbaar Onderwijs voor de emancipatie van het katholieke Brabant. Met de Mammoetwet in 1968 werden op beide scholen zowel jongens als meisjes toegelaten. De snelle groei van het aantal leerlingen maakte het gebouw al snel te klein.

Locatie Rompertsebaan 63

Op 20 februari 1974 werd, na een fusie van het Marialyceum en de Ignatiusmavo, het nieuwe schoolgebouw aan de Rompertsebaan geopend. De nieuwe naam werd Jeroen Bosch College, naar de schilder Jheronimus of Jeroen Bosch (1450-1516).Op het Jeroen Bosch College leren en werken ongeveer 1.000 leerlingen en 125 medewerkers. Ongeveer 80% van de leerlingen woont in de stad ’s-Hertogenbosch. De overige leerlingen komen vooral uit Rosmalen, Empel, Engelen, Kerkdriel, Ammerzoden en Hedel.

Groote Wielen

Met ingang van schooljaar 2022-2023 zal het Jeroen Bosch College verhuizen naar de Groote Vlietlaan in Rosmalen. Samen met het Rodenborch-College betrekken we daar een nieuw schoolgebouw. Nieuws over de nieuwbouw lees je hier.

JBC: ruimte voor jou

Op het JBC krijg je de ruimte om te leren op een manier die bij jou past. Zo leer je meer en met meer plezier. De sfeer op onze school is goed. We hebben respect voor elkaar en helpen elkaar als dat nodig is. Onze leerlingbegeleiding is uitstekend.  

Vacatures

Vacatures worden gepubliceerd via de website van Ons Middelbaar Onderwijs:


Er zijn op dit moment geen openstaande vacatures.

 

Laatste nieuws