Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Internationale stage tto

De internationale stage is voor de meeste leerlingen een eerste ervaring met zelfstandig reizen en alleen in het buitenland zijn. Daarom vinden we het belangrijk dat jij (i.e de leerling) een stage doet en op een stageplaats verblijft waar jij je veilig voelt. Om jou en je ouders/verzorgers zoveel mogelijk invloed te laten hebben op de aard en veiligheid van de stage ben jij als leerling samen met je ouders/verzorgers verantwoordelijk voor het vormgeven, het regelen en de kosten van deze stageperiode. Waar je dan aan moet denken zijn zaken als het vinden van je stageadres, het schrijven van je stageplan, het regelen van je verblijfplaats, de reis, etc. Natuurlijk is er ook een aantal voorwaarden waaraan de inhoud van je stage moet voldoen (zie ons internationale stage document).

 

Belangrijke zaken om rekening mee te houden bij de internationale stage:

  • Zorg dat je een paspoort hebt dat geldig is tot na terugkomst (sommige landen eisen een geldigheidsduur van 3 maanden na thuiskomst). Let op: Een identiteitskaart is niet in alle landen geldig. 
  • Informeer of je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt. 
  • Voor bepaalde landen (o.a. UK) heb je een formulier “Toestemming alleen reizen” nodig.
  • https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/vraag-en-antwoord/moet-ik-een-toestemmingsformulier-invullen-als-mijn-kind-alleen-naar-het-buitenland-reist
  • Als je gaat vliegen, informeer dan bij de gekozen luchtvaartmaatschappij of je alleen mag reizen gezien je leeftijd. 
  • Heb je inentingen nodig voor het land waar je naartoe gaat? 
  • Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen bij je hebt (indien van toepassing) en houd ze in je handbagage. 
  • Zorg voor een verklaring van de samenstelling van je medicijnen in het Engels. 
  • Zorg dat je goed verzekerd bent. Via school ben je verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en ook je verblijf valt onder een collectieve (reis/stage-) verzekering van school (Meeus). Informeer echter altijd of je eigen ziektekosten- en reisverzekering voor jou de juiste dekking bieden. Let er hierbij op dat stage niet als vakantie gezien wordt. Als binnen de dekking van de verzekering van school, dan wel je eigen ziektekosten- of reisverzekering, zaken niet gedekt worden die wel voor jou van belang zijn, denk dan aan de mogelijkheid van een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering met een zakelijke dekking. Hebben je ouders/verzorgers wel een doorlopende reisverzekering, maar geen zakelijke dekking, dan kan deze voor een gering bedrag (tijdelijk) aanvullend worden afgesloten.
  • De afspraak is verder (zie ook document over de internationale stage) dat leerlingen altijd vijf dagen voor en vijf dagen in de vakantie (14 dagen achter elkaar) op stage mogen en per definitie niet tijdens een toetsweek (valt ook na de vakanties). Het laatste stagemoment is (in principe) de herfstvakantie van het examenjaar.

Documenten