TWEETALIG ONDERWIJS (TTO)

Jeroen van Hilten, docent Engels en coördinator TTO, over Tweetalig onderwijs:

'TTO is veel meer dan een taal leren'

Tweetalig onderwijs is veel meer dan een taal leren. Het draait om verbinding: uitwisselen, reizen, mensen samenbrengen in een kleine grote wereld.

De TTO-leerling van het JBC kan met zijn/haar Engels en interculturele kennis bruggen slaan en mensen verbinden. TTO legt daarmee een basis voor een internationale carrière.

TTO houdt op het Jeroen Bosch College in dat meer dan 50% van jouw lessen in het Engels wordt gegeven, zoals aardrijkskunde (geography), biologie (biology), geschiedenis (history), wiskunde (mathematics), lichamelijke oefening (physical education) en kunst beeldend (Art and Design).

Vanaf de herfstvakantie volg je al deze vakken helemaal in het Engels. Je Engels gaat dus razendsnel vooruit. Daarnaast heb je een extra lesuur Engels en volg je het vak Global Awareness. Uiteraard doe je mee aan allerlei activiteiten om je Engels te oefenen, zoals een reis naar Engeland.

Elke leerling met een havo- of vwo-advies die het intakegesprek met goed gevolg aflegt, mag aan TTO deelnemen.

Meer weten over TTO?

Neem eens een kijkje bij TTO algemene informatie of bij de Frequently Asked Questions. Is je vraag nog niet beantwoord of wil je nog meer weten over het intakegesprek of TTO? No problem. Neem dan gerust contact op met de afdelingsleider TTO: Jeroen van Hilten (j.v.hilten@jbc.nl).

BEKIJK DE FILM OVER TTO