Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Terschelling 5 vwo

Veldwerkweek Terschelling 5 vwo

Met de wind in ons haar (of baard) reisden we op maandag 9 mei per bus en veerboot af naar het zonnige Terschelling.  Gewapend met zonnebrillen en zonnebrandcrème maakten we de overtocht en bleken de weergoden ons op de dag van aankomst goed gezind. In de loop van de week kwamen toch ook de regenjassen even uit de tas en stelden we, met het volste vertrouwen in onze weer-app, de barbecue toch een dagje uit. 

Na 33 edities van deze werkweek sluiten we een JBC-traditie af. Al lijkt in de kampeerboerderij de tijd te hebben stilgestaan. Omringd door retro meubilair, traditionele stapelbedjes en bloemetjesgordijnen genieten we van de geweldige sfeer in deze groep en de overheerlijke kookkunsten van onze leerlingen.Het enthousiasme (en geluid) van meneer Klaver wanneer de vogeltjes zich laten horen of zien gaat dag en nacht door. Ook de leerlingen zonder biologie in hun profiel trekken de stoute kaplaarzen aan en volgen meneer Verherbrugge, gewapend met een riek en emmer, het wad op, op zoek naar schaaldieren en pieren. En dan is er nog het fietsen, het vele fietsen. Met zadelpijn na een rondje Terschelling die er niet om liegt,  is het hopen dat één van de drie douches vandaag wel lang genoeg warm blijft om het zand uit je haar (of baard) te spoelen.

De avonden zijn lang, de ochtenden soms vroeg. De oogjes worden met de dag kleiner, maar het wordt er niet minder gezellig om! We hebben ervan genoten en ook nog iets geleerd!