Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Activity week year one

Ondanks dat wij ook dit jaar niet naar Engeland konden gaan, hebben wij deze week een grandioze tijd beleefd met onze year one pupils.

Nadat de cito mot toetsen waren afgerond dinsdag, zijn wij van start gegaan met de eerste activiteit: geography. De leerlingen hebben onze stad verkend op de fiets aan de hand van een routebeschrijving en kaart. Natuurlijk werd de hulp van Google maps soms ook gebruikt.

Op woensdag waren we vroeg op pad voor de tweede activiteit: biology. Vanuit de casinotuin gingen we richting Bossche Broek, om daar onderzoek te doen naar de flora en fauna. Onder begeleiding van enthousiaste 4V leerlingen (ook TTO) en een aantal geweldige ouders werd er ruim twee en een half uur rondgewandeld, getekend, gefotografeerd en vragen beantwoord. Ter afsluiting gingen we een heerlijk ijsje eten bij Gelateria Davide in de Hinthamerstraat.

Donderdag startte sportief: op de fiets vanaf school richting de IJzeren Man. Daar werden de land art designs, een gecombineerde opdracht van art & design en mathematics, uitgevoerd op het strand en in het water. Het water was nog best fris, maar dat weerhield een aantal leerlingen er niet van om en duik te nemen.

Vrijdag was de afrondende activiteit van deze alternatieve study trip: het verwerken van alle vergaarde informatie in het portfolio. Alles wat niet af is, zal na de meivakantie worden afgerond tijdens de mentorles.

Dank aan alle helpers, het was een fantastische week. En nu een welverdiende vakantie!

Enjoy your may Break!

 

Mentors class 1hvtto and 1vtto Mr. De Beer & Ms. Pot