Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Stemmen publieksprijs Van Abbe museum

Breng je ook je stem uit?

Donderdag 18 april opende de expositie ‘Radically mine’ in het van Abbe museum te Eindhoven. Werk van 8 Mavo/ Havo en Vwo- leerlingen van het Jeroen Bosch College is door het van Abbe museum geselecteerd en te zien tijdens deze expositie.

Het project ‘ Radically mine’  geeft leerlingen de kans om het museum veld te verkennen en te exposeren in een heus museum. 416 leerlingen van 11 middelbare scholen laten zich inspireren door kunstwerken uit de collectie van het van Abbe museum. Na een Kick-off in het najaar in het museum zijn de leerlingen uit klas 4 mavo, 5 havo en 5 vwo, op school aan de slag gegaan met het thema ‘meerstemmigheid’. Er is afgelopen maanden intensief geschilderd, gezaagd, gefotografeerd, gefilmd en overlegd met als resultaat bijzondere werken van kwalitatief hoog niveau.

De geselecteerde werken zijn gemaakt door Jaimy Kuijpers (4 mavo), Olivier Pezik Pajoow (4 mavo), Robin de Wit (4 mavo), Timothy (5 havo), Lindsey Soetodrono (5 havo), Roel van Tour (5 havo), Charlotte Schermerhorn (5vwo) en Mila van Gerwen (5vwo).

De werken zijn tot 16 juni te zien in het van Abbe museum in Eindhoven. Tijdens de opening werd de winnaar van het project bekend gemaakt. Helaas ging deze eer aan onze neus voorbij maar we willen wel vermelden dat een aantal van onze leerlingen op de shortlist van de jury stonden.

Daarnaast kregen 10 leerlingen een wildcard voor de kunstbende. Twee van onze leerlingen behoren tot dit selecte groepje;  Linsey Soetodrono en Roel van Tour uit 5 havo hebben hiermee rechtstreeks toegang tot de regiofinale en zullen a.s. zondag 28 april van 13.00 -18.00 uur in de voorronde van de kunstbende in 013 te Tilburg hun werk presenteren.

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Vanaf 18 april kan iedereen online zijn stem uitbrengen via
www.rm19.vanabbe.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 15 juni. Vergeet niet je stem uit te brengen op een van onze leerlingen voor de publieksprijs?

Deborah Nouws en Ilse Pot, docenten Kunst Beeldend Jeroen Bosch College