Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Van Abbemuseum expositie

Komende donderdag, 18 april, is bij het van Abbemuseum in Eindhoven  om 15.00 uur de opening van de expositie RADICALLY OURS: 10 jaar museumcollectie door de ogen van middelbare scholieren. Een expositie met kunstwerken van talentvolle jongeren en hun hoogtepunten uit de collectie.

 

RADICALLY MINE 2019

Dit jaar lieten 416 leerlingen van 11 middelbare scholen van het vmbo, havo, vwo en speciaal onderwijs zich inspireren door kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum. Deze leerlingen in de leeftijd 15 tot 18 maakten vervolgens op school een eigen kunstwerk. Een selectie van deze werken zal vanaf 18 april te zien zijn in het museum in de tentoonstelling Radically Mine op de tweede verdieping als onderdeel van de collectiepresentatie Radically Ours in de toren. Deze tentoonstelling is te zien tot 19 juni. 

De deelnemende scholen 2019: Strabrecht College (Geldrop), Augustinianum, Montessori College, Sint-Joris College, Summa Fashion, (allen uit Eindhoven), Jeroen Bosch College (Den Bosch), De Berkenschutse (Heeze), Carolus Borremeus College (Helmond), Heerbeeck College Best (Best), Rythovius College (Eersel), SG Were Di (Valkenswaard). 

Dit jaar doen onze leerlingen voor het 3e jaar mee. Drie klassen, 5 havo, 5 vwo en 4 mavo, hebben aan het project Radically Mine meegewerkt. Alle deelnemende leerlingen komen met hun werk in de catalogus te Alle deelnemers van Radically Mine 2019 dingen mee naar de Radically Mine! Award 2019.

 

Prijsuitreiking

Tijdens de opening van de tentoonstelling op 18 april worden de drie winnaars van de juryprijs bekend gemaakt. In de jury zitten kunstenaars John Körmeling en Tijs Rooijakkers en projectleider en curatoren Marleen Hartjes en Steven ten Thije. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Vanaf 18 april kan iedereen online via www.rm19.vanabbe.nl zijn stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 15 juni. Daarnaast selecteert het museum tien leerlingen die een wildcard voor de Kunstbende ontvangen. Hiermee hebben ze rechtstreeks toegang tot de regiofinale van deze landelijke kunstwedstrijd voor jongeren.

Lees meer: https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/radically-mine-2/

 

Geselecteerde leerlingen van het Jeroen Bosch College zijn:


4 mavo

  • Jaimy:
  • Robin (tweeluik):
  • Olivier:

 

5 havo

  • Roel:
  • Lindsey:
  • Timothy:

 

5 vwo

  • Mila:
  • Charlotte:

 

De werken van de 8 geselecteerde leerlingen zullen tot half juni te zien zijn in het museum. 
Veel plezier gewenst aan alle bezoekers, leerlingen (en hun ouder(s)/verzorger(s)).