Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Lessenmarathon en kerst

 

In de nacht van 20 op 21 december hebben dertig dappere leerlingen van het Jeroen Bosch College (JBC) deelgenomen aan een lessenmarathon van 24 uur om hiermee geld op te halen voor het goede doel: stichting vluchteling. Vol trots kunnen we u mededelen dat er namens het Jeroen Bosch College een bedrag zal worden geschonken van bijna € 4600 om hiermee aan vluchtelingen directe hulp aan te kunnen bieden bij acute nood.

 

Uiteraard kunnen we een dergelijke actie niet organiseren zonder de hulp van velen. Zo hebben meerdere docenten -van binnen en buiten de school- en stagiaires een workshop gegeven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: een ‘paper-plane’ competitie, een workshop Spaans, kerstballen maken, mozaïek leggen, het zingen van Franse chansons, just dance!, poeierbal, samba, keramiek en vogels natekenen en dit is nog maar een greep uit de vele activiteiten die zijn aangeboden.

 

De 30 leerlingen hebben allen, hier een daar met een kleine wal onder de ogen, de eindstreep gehaald. Om 10.30 uur hebben we gezamenlijk afgeteld richting het einde van de marathon en onder luid applaus van ouders, leerlingen en collega’s zijn de leerlingen gefeliciteerd en bedankt voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

 

Op 21 december hebben vervolgens alle leerlingen van het JBC samen kerst gevierd. Na een kerstbingo en kerstbrunch, zijn alle leerlingen huiswaarts gegaan voor een welverdiende vakantie.

 

We willen als school iedereen via deze weg vrolijke feestdagen toewensen en alvast een gelukkig en voorspoedig 2019!