Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Ouderavond studiekeuze 7 november

 

UPDATE 7-11:

Op 7 november jl. vond de ouderavond ‘helpen kiezen voor ouders’ plaats op het Rodenborch-College, i.s.m. het Jeroen Bosch College. Wij mochten ongeveer 120 ouders verwelkomen.
Hermien Miltenburg - vanuit het HO en studiekeuzekind.nl -, twee studenten uit het HO en Dennis Alexander -Loopbaanadviseur Leren en Werken -, namen ouders mee in verschillende aspecten van het kiezen van een studie en gingen in op de volgende vragen:

Hoe kom je tot een goede studiekeuze? Wat is de rol van ouders bij het toewerken naar een studiekeuze? Wat zijn de kosten van studeren? Wat kan de student verwachten tijdens het eerste studiejaar? Kun je er als ouder aan bijdragen dat het eerste studiejaar succesvol verloopt? Waar liggen je grenzen als ouder? Richten wij ons vooral op talentontwikkeling? Welke rol heeft arbeidsmarktinformatie in de loopbaanoriëntatie van uw zoon of dochter? Is het een belemmering voor een vrije studiekeuze? Welke invloed heeft de crisis gehad op de arbeidsmarkt en wat zijn huidige en toekomstige trends en ontwikkelingen?

De presentaties van deze ouderavond zijn hier te downloaden.


BERICHT 1-11:

De ouders/verzorgers van leerlingen in havo 4,5 en vwo 4,5 of 6 hebben een uitnodiging ontvangen voor de ouderavond met als thema 'helpen kiezen voor ouders'. Deze avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Voor degenen die zich hebben aangemeld (link inmiddels gesloten), staat vanaf 19.15 uur staat er koffie en thee voor u klaar. Let op! De locatie is het Rodenborch-College.  

De tekst uit de uitnodiging:  
 
Veel leerlingen en studenten waarderen de ondersteuning door hun ouders tijdens de studiekeuzefase en in het eerste jaar van de Hogeschool of Universiteit. Als ouder doe je dat natuurlijk graag, maar hoe kun je als ouder je kind het beste ondersteunen?

Op deze en andere vragen wordt ingegaan op de ouderavond ‘helpen kiezen voor ouders’ op woensdag 7 november a.s. in de aula van het Rodenborch-College in gebouw B.

De avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur staat er koffie en thee voor u klaar.

De avond is bedoeld voor ouders/verzorgers met een kind in klas 4,5 havo of 4,5,6 vwo. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Rodenborch-College en het Jeroen Bosch College en bestaat uit twee delen.

Deel 1
Hoe kom je tot een goede studiekeuze? Wat is de rol van ouders bij het toewerken naar een studiekeuze? Wat zijn de kosten van studeren? Wat kan de student verwachten tijdens het eerste studiejaar? Kun je er als ouder aan bijdragen dat het eerste studiejaar succesvol verloopt? Waar liggen je grenzen als ouder?

Hermien Miltenburg wil met u de ervaringen vanuit het vervolgonderwijs delen, tips en uitleg geven. Zij is oudervoorlichter voor Wageningen University, Maastricht University, Aeres Hogeschool Wageningen en Hogeschool van Hall Larenstein en ambassadeur ouderbetrokkenheid van decanenvereniging nvs-nvl. Hermien is moeder van drie kinderen (die allen gestudeerd hebben) en heeft meer dan 30 jaar ervaring als docent in het voortgezet onderwijs, het HBO en verschillende Universiteiten. Meer informatie vindt u op www.studiekeuzekind.nl. Hier vindt u ook het recente Studiekeuze Stripboek.

Deel 2
Richten wij ons vooral op talentontwikkeling? Welke rol heeft arbeidsmarktinformatie in de loopbaanoriëntatie van uw zoon of dochter? Is het een belemmering voor een vrije studiekeuze? Welke invloed heeft de crisis gehad op de arbeidsmarkt en wat zijn huidige en toekomstige trends en ontwikkelingen?

Dennis Alexander van Leren en Werken Noordoost-Brabant bespreekt met u de dynamiek van de arbeidsmarkt en het belang van goede informatie op loopbaankeuzes.

Voor de duidelijkheid: het betreft hier dus geen voorlichting voor een bepaalde studierichting. 

Met vriendelijke groet,

Frank Brouwers,
decaan havo/vwo, coördinator havo bovenbouw, docent biologie Rodenborch-College f.brouwers@rodenborch.nl

en

Mariëtte Wijers,
decaan havo/vwo, mentor 5vwo, docent LO Jeroen Bosch College
m.wijers@jbc.nl