Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Dienst 100 jaar RK Lycea 10 sept.

Dit jaar bestaat het Jeroen Bosch College (voorheen Maria Lyceum) 100 jaar. Op 8 september 1918 openden het Sint Janslyceum (voor de jongens) en het Marialyceum (voor de meisjes) hun poorten ‘Achter de Eksters’ in de Hinthamerstraat. Onder de naam RK Bossche Lycea werd de school opgericht door Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Na de Mammoetwet in 1968, waardoor de jongens en meisjes samen op een school werden toegelaten, en een fusie op 1 augustus 1973 ontstond het Jeroen Bosch College. Ons huidige gebouw werd op 20 februari 1974 officieel geopend.

 

Om het 100-jarig bestaan van de RK Lycea, samen met het Sint-Janslyceum, te vieren wordt op maandag 10 september 2018 een gebedsdienst gehouden in de Sint-Janskathedraal. Deze dienst start om 10.00 uur en de homilie wordt verzorgd door Mgr. Dr. De Korte, de bisschop van ’s-Hertogenbosch.

 

Leerlingen, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor leerlingen die deze dienst bij willen wonen, geldt dat zij hiervoor verlof aan moeten vragen. Dit kunnen zij schriftelijk bij de leerlingenbalie doen op woensdag 5 september. 

Met vriendelijke groet, 

 

Marjo van IJzendoorn en Lidy Kooij