Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Intake vóór aanmelden TTO

Zit je in groep 8 en ben je geïnteresseerd in het volgen van tweetalig onderwijs (tto)? Dat kan! We doen op het JBC vóór het aanmelden op onze school een intakegesprek. Dat doen we om te kijken of tto bij jou past.
​​
Om in aanmerking te komen voor tto, is het nodig dat je vóór het aanmelden op onze school een intake hebt gedaan.  Als je je in maart 2021 wilt inschrijven om in september 2021 met tweetalig onderwijs te beginnen in leerjaar één, dan dien je dit intakegesprek met goed gevolg te hebben afgelegd. Dit geldt ook als TTO bij het Jeroen Bosch College als 2de keuze wordt opgegeven. Dan zijn de wederzijdse verwachtingen helder.

Het gesprek wordt normaal gesproken bij het Jeroen Bosch College in een groepje van 3 tot 6 leerlingen in het Nederlands gevoerd en duurt maximaal 45 minuten. Er is na de persconferentie van 12 januari 2021 veelvuldig overleg geweest, binnen onze school en met de Bossche VO-scholen en andere instanties. Hieruit is het besluit gekomen dat we onder deze omstandigheden geen basisschoolleerlingen fysiek op onze school mogen ontvangen, ook niet als na 25 januari de basisscholen weer open zouden gaan. We hebben de intakes daarom moeten ombuigen in 1:1 online gesprekken. Het intakegesprek wordt nu een online gesprek tussen de leerling en een TTO-docent (via MS Teams).

 

Voor dit gesprek is geen voorbereiding nodig. Er zal vooral worden gekeken naar de redenen waarom je aan TTO wilt beginnen en hoe gemotiveerd je daarvoor bent. Uiteraard kun je op onze site en op ​www.ikkiestto.nl al wel veel lezen over tto.

De intakegesprekken vinden ’s middags en ’s avonds plaats in de periode van 25 januari t/m 3 maart 2021, zie onderstaande data. Je kunt zelf aangeven welke dag het beste uitkomt.
Normaal gesproken wordt het intakegesprek op school gevoerd in een groepje van 3 tot 6 leerlingen. Vanwege de lockdown en de geldende corona-maatregelen kunnen we op dit moment geen basisschoolleerlingen op school ontvangen. Het gesprek wordt nu een online 1:1 gesprek met een TTO-docent via MS Teams. Het gesprek wordt in het Nederlands gevoerd. Er zal vooral worden gekeken naar de redenen waarom je aan TTO wilt beginnen en hoe gemotiveerd je daarvoor bent. Uiteraard kun je op onze site en op www.ikkiestto.nl al wel veel lezen over tto.

De geplande data voor de TTO-intakes zijn reeds verstreken. Mocht u nog een TTO-intake willen doen, wilt u dan contact opnemen via mailadres administratie@jbc.nl?

Meer weten over TTO? 

Neem eens een kijkje bij TTO algemene informatie of bij de Frequently Asked Questions. Is je vraag nog niet beantwoord of wil je nog meer weten over het intakegesprek of TTO? No problem. Neem dan gerust contact op via mailadres administratie@jbc.nl.