Volg ons nu ook!
Technasium en BCP

Claudia Smits, Technator, vertelt over het Technasium en Bèta Challenge Programme (BCP):

Zowel het vak Onderzoek & Ontwerpen (binnen het Technasium voor de havo- en vwo-leerlingen), als het vak Technologie & Toepassing (voor de mavoleerlingen) kunnen op onze school als examenvak worden gekozen.

In deze lessen ga je in teams aan de gang met echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Je neemt een kijkje bij een bedrijf, spreekt de opdrachtgever en levert een bijdrage aan het oplossen van een reëel probleem.

De technologie en LOB (Loopbaan-Oriëntatie-Begeleiding, kennismaken met technologische beroepen en studies) vormen de kern van je werkzaamheden. De ene keer werk je bijvoorbeeld als voedseltechnoloog of sterrenkundige, de andere keer als architect of industrieel ontwerper. Banen in technologische sectoren zijn er nu en in de toekomst voldoende …… nu alleen er nog achter komen welk beroep bij jou past!

Leerlingen vinden dit vak leuk om verschillende redenen. De een geeft aan de vrijheid en zelfverantwoordelijkheid binnen de afwisselende projecten fijn te vinden, zeker als afwisseling op de reguliere vakken. De ander geeft aan dat juist de vaardigheden (competenties) die je leert een goede voorbereiding zijn op het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven. En niet te vergeten: je komt in aanraking met allerlei technologieën; 3D-printen, programmeren met arduino, sketch-up tekenen, websites en het bouwen van apps.

Via het menu vind je meer informatie over Technasium en BCP.

Bekijk de film over Technasium en BCP